Barion Pixel

Az igazi műanyag ajtók 
A műanyag nyílászárók többnyire – a műanyag ajtók és műanyag ablakok – PVC profilból és panelből, illetve hőszigetelt üvegből készülnek.  A műanyag ajtókat főként kültéri, bejárati ajtóként alkalmazzák. de a beltéri műanyag ajtók is egyre jobban elterjednek. A műanyag nyílászárókat akár családi házban, lakásokban, akár üzletekben, gyárakban alkalmazhatjuk. Könnyen takarítható és beépítést követően kevés odafigyelést igényel, emiatt sokan részesítik előnybe más típusú nyílászárókkal szemben.
Az általunk gyártott műanyag ajtók 3 db leemelés biztos pánttal vannak ellátva, de lehetőség van több pánt alkalmazására, a vevőink kérésének megfelelően.
A műanyag ajtóknál két fajta profilt alkalmazunk a gyártás során a tok és a szárny elkészítésénél – Decco 70 mm-es 6 légkamrást, vagy Thermicco 90 mm-es 8 légkamrás profilt. A panelek, üvegek szélessége a 24 mm – 44 mm között változhat, profiltól függően. Ugyanakkor persze horganyzott acélmerevítéseket helyezünk el a tokban és a szárnyban, a hőhídmentes alumínium küszöb biztosítja többek között a legjobb hőátbocsátás elérését. Alapkivitelben 5 ponton záródó vasalattal szereljük fel a műanyag ajtóinkat, a vásárlóink értékeinek biztonsága érdekében.
műanyag ajtók többnyire fehér színűek, de vevőink kívánságára lehetőség van csak a külső, vagy a külső és belső oldalak színének megváltoztatására.
A műanyag ajtók „megjelenése” is sokszínű, a különböző panelek miatt. Így lehetőség van tele műanyag ajtótól a teljesen üveges műanyag ajtók gyártására.
Mikor műanyag ajtót vásárolunk, nem 1-2 évre tervezünk. Épp ezért szükséges, hogy ízlésünknek, lehetőségeinknek legmegfelelőbb műanyag ajtót válaszuk ki a gazdag kínálatból.
Vásárlásnál fontos tudni a méretet (szélesség, magasság), kifele vagy befele nyíló a műanyag ajtó, nyitási irány (ahol látjuk a pántokat), milyen színű legyen, van-e oldal és/vagy felülvilágító hozzá sorolva. Milyen vastagságú legyen a profil milyen legyen a panel, milyen üveggel.
műanyag ajtó műanyag felületei általában nem igényelnek karbantartást, csak a tisztításukról kell gondoskodni, a vasalatelemeket (zárfogadók, sarokpántok, zárszerkezetek) 3-6 havonta olajozni szükséges. A gumi tömítések felületét legalább évente kell glicerines szilikonnal áttörölni.
Fa ablakok a környezetünkben
Fa nyílászárók, így a fa ablakok is díszei lakókörnyezetünknek. A megfelelő fa ablak kiválasztása nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem energia megtakarításban is fontos szerepet játszanak.
Minőségi fa ablakok Borovi fenyőből rendelhető a Sassz Kft-nél. A fa ablakok szerkezete 68 mm-es kétszeres, vagy 78 mm-es háromszoros gumitömítéssel készül, ez a szerkezeti felépítés garantálja a vetemedésmentes működést. Felületkezelés szerint megkülönböztetünk natúr, vagy felületkezelt fa ablakokat. Üvegezése a profil szélessége függvényében lehet két- vagy háromrétegű, 24 mm – 44 mm közötti. Az üvegek sokszínűségének következtében – a rétegek vastagságának, hangátbocsátásának, biztonsági fokozatának függvényében – minden helyen alkalmazható, előírásoknak alkalmassá tehető.  Így a fa ablakok akár családi házak, lakások, bankok, üzletek, ipari területek nyílászárói lehetnek.
fa ablakok egy-két-több szárnyúak, kétszárnyú ablak kialakítása tokosztott, vagy váltószárnyas, illetve működés szerint a fa ablakok fix, nyíló, bukó és bukó-nyíló kivitelűek lehetnek.
A fa ablakok normál, belsőíves, illetve szárnyosztás nélküli vagy szárnyosztott kivitelűben készülnek, a két üveg közötti álosztó elhelyezésével teljesen egyedivé tehetjük a fa ablakokat, így tulajdonképpen minden vevői igényt kielégítenek.

Vélemény, hozzászólás?