Beépítési segédlet ajtókhoz

1. Először mérje le a falnyílást alaposan és csak ezután határozható meg az ajtó megfelelő mérete. Ebben az esetben figyelni kell arra, hogy az ajtót bal vagy jobb oldalra rögzítik.Ha egy szélesebb ajtót kívánunk beépíteni, akkor a falazatot el kell távolítani. Ezesetben érdemes konzultálni egy építésszel. A falazat vastagságának eltérésekor szobaajtóknál a keret segítségével +/- 10 mm probléma nélkül kiegyenlíthető. A falazat szélességét előzőleg szintén le kell mérni.

2. Válassza ki az ízlésének megfelelő ajtókat és az ajtókeret-alkatrészkészletet. Szerelje fel otthon a keretet a leírásnak megfelelően. Különösen vigyázzon arra, hogy a felület ne sérüljön.

3. A fakereteket és az ajtólapokat nem kell rövidíteni. A fémkereteket távtartókkal illesztik be a burkolatba.

4. Illessze be a keretet a falnyílásba és vízmérték segítségével igazítsa ki vízszintesen és függőlegesen. Mérje le a belméret szélességét felül és alul milliméter pontosan, különben szorulni fog az ajtó. Faékek és 3 haránttámaszték segítségével a keret kiegyenesíthető.

5. Helyezze fel az ajtólapot próbaképpen és ellenőrizze a funkciókat.

6. A keret és a fal közötti teret az előírás szerint montázshabbal töltse ki és hagyja megkeménnyedni. Mihelyst a hab megszárad, vágja le egy késsel a hab kiálló részeit. Figyeljen a montázshab dobozán található útmutatásra és a biztonsági előírásokra.

7. Szerelje fel a nyílászáró lemezeket és szüntesse meg a falazat egyenetlenségét. Helyezze fel ismételten az ajtókeretet.

8. Acélkeretek felhelyezésekor 6 lyukat kell vájni a falkötővasnak és a padlózatisínek vájatait is ki kell vájni. A vasalat másik oldalán az acélkeret merevítővel rögzíthető, ha a falkötővas befalazása nem lehetséges. Ezért az acélkereteket leginkább új építkezéseknél használják, fakereteket felújításkor és új építéskor egyaránt lehet alkalmazni.

Vélemény, hozzászólás?